Nu cantitatea de somn este cea mai importantă, ci calitatea acestuia. Cei mai mulți dintre noi confundăm cantitatea de somn cu calitatea somnului.

ALUNGĂ INSOMNIA!

Cei mai mulți oameni au nevoie de somn pentru a funcționa correct (de exemplu, este demonstrat științific că celulele creierului își refac nivelul de sodiu și potasiu în perioada de somn adânc).

Însă nu cantitatea de somn este cea mai importantă, ci calitatea acestuia. Cei mai mulți dintre noi confundăm cantitatea de somn cu calitatea somnului. Calitatea somnului poate să fie crescută chiar și pentru un număr redus de ore de somn.

Prin intermediul unei tehnici aparte, psihologul te îndrumă către un stadiu de relaxare care contribuie la o adormire mai ușoară. Există mai multe abordări care să inducă relaxarea, precum concentrarea atenției, controlul simptomelor și imaginația. În funcție de sugestibilitate, funcționează mai bine la unele persoane decât la altele, aici fiind integrată terapia cognitiv-comportamentală. Problemele tale cu somnul pot fi generate de îngrijorare sau anxietate, sau, poate, stilul tău de viață, mediul, dieta ta și o multitudine de lucruri externe pot perturba obiceiurile tale normale de somn.

Tratamentul cognitiv-comportamental pentru insomnie se centrează pe comportamentele dezadaptative și gândurile disfuncționale care perpetuează problemele de somn. Principalul obiectiv al terapiei prin controlul stimulilor este să reducă anxietatea sau stimularea exterioară a indivizilor, pe care o pot simți atunci când merg la culcare.

Intervențiile comportamentale se centrează pe o varietate de reguli pe care pacienții trebuie să le urmeze pentru a obișnui din nou corpul să asocieze somnul cu patul.

Abordarea modernă a insomniei dă rezultate bune în cele mai multe dintre cazuri, accentul fiind pus pe identificarea corectă a cauzelor și respectarea măsurilor recomandate de către specialist.

Nu lăsa deprivarea de somn să îți ruineze viața! 
Ai nevoie să îți rezolvi problemele cu somnul înainte ca acestea să înceapă să îți afecteze viața!

ULTIMELE ARTICOLE DIN BLOG

Aici găsești ultimele articole, le public săptămânal 

– CONTACTEAZĂ-MĂ

Răspund personal la fiecare mesaj în parte.

Ai nevoie de ajutor?
Lasă-mi un mesaj și în maxim 48 de ore o să-ți răspund.
Tarife și servicii psihologice
Psihoterapie individuală
• Durată: 50 de minute – 250 RON

Coaching și dezvoltare personală
• Durată: 50 de minute – 250 RON

Coaching și dezvoltare personală
• Durată: 50 de minute – 250 RON

Hipnoză
• Durată: 90 de minute – 400 RON
* Programările se anulează telefonic de către client cu 24 ore înainte. În caz contrar, ședința programată și neonorată se va achita.