Ce cred eu despre mine? Poate fi o întrebare care să reprezinte un punct de plecare în analiza nivelului de stimă de sine de care dispui.

CE ESTE STIMA DE SINE

În general, stima de sine este esentială pentru sănătatea mentală cât şi pentru cea fizică, în timp ce insatisfacţia de sine produce o accentuată degradare a sănătății și performanței individului. 

Întrucât insatisfacția de sine mai este considerată și handicapul invizibil, este foarte important să acorzi o atenție deosebită acestui subiect.

Astfel, având în vedere importanța covârșitoare pe care o are stima de sine în evoluția noastră ca indivizi, este important de știut că aceasta se poate construi în mod voluntar, prin exercițiu atât mental, cât și fizic.

Cunoașterea de sine, sentimentul de competență și sentimentul de apartenența pot fi stimulate în fiecare stadiu de dezvoltare, în fiecare perioadă a vieții, prin atitudini educative adecvate și de asemenea, prin mijloace concrete.

Nu ai încredere in tine sau ai o părere proastă despre tine, în general, iei decizii neinspirate și în dezavantajul tău, iar apoi rezultatul acestor decizii îți slăbesc și mai tare stima de sine?

Atunci este momentul să faci o schimbare, este momentul să soliciți un ajutor specializat care te va sprijini și ghida astfel încât să îți construieșți o stimă de sine solidă.

Ce cred eu despre mine? Poate fi o întrebare care să reprezinte un punct de plecare în analiza nivelului de stimă de sine de care dispui.

O astfel de analiză te va ajuta să îți dai seama foarte ușor că ai nevoie de suportul specializat pe care îl poți primi din partea psihologului, el te poate ajuta să îți recapeți stima de sine și să faci mari progrese în ceea ce privește încrederea în tine.

Cum stima de sine, se transformă mereu, în fiecare zi, cu fiecare gând sau acțiune pe care o întreprindem, este vital să acorzi atenție acestui subiect și să alegi să creșți gradul de încredere în tine.

Când stima de sine este ridicată, nu vei înceta să crezi că meriți să reușeșți, și depui toate eforturile pentru atingerea scopului tău. Este o atitudine care atrage succesul, iar ulterior acesta confirmă încrederea. Când stimă de sine este scăzută vei risca să-ti abandonezi proiectele din cauza lipsei de tenacitate, fiindcă ea nu posedă suficientă forță pentru a atinge reușita. Lipsa de perseverență este adesea responsabilă de eșecuri și conduce la lipsă de încredere. O astfel de persoană se mulţumeşte cu puțin, nu se străduiește, nu-și face planuri, nu își dorește să progreseze și rămâne mediocră.

Stima de sine este „capacitatea de a înfrunta dificultăţile fundamentale ale vieţii, fără a pierde speranţa” conform dr. Nathaniel Branden, psiholog umanist “The Benefits and Hazard of the Philosophy of Ayn Rând: A Personal Statement”.

ULTIMELE ARTICOLE DIN BLOG

Aici găsești ultimele articole, le public săptămânal 

– CONTACTEAZĂ-MĂ

Răspund personal la fiecare mesaj în parte.

Ai nevoie de ajutor?
Lasă-mi un mesaj și în maxim 48 de ore o să-ți răspund.
Tarife și servicii psihologice
Psihoterapie individuală
• Durată: 50 de minute – 250 RON

Coaching și dezvoltare personală
• Durată: 50 de minute – 250 RON

Coaching și dezvoltare personală
• Durată: 50 de minute – 250 RON

Hipnoză
• Durată: 90 de minute – 400 RON
* Programările se anulează telefonic de către client cu 24 ore înainte. În caz contrar, ședința programată și neonorată se va achita.